top of page
winkel nog twee.jpg

'De mooiste   

 tentoonstellingswinkel 

 van Nederland'

  Jan van Laarhoven (Linkedin)

ONTWIKKELING VAN EEN

TENTOONSTELLINGS-MUSEUM-WINKEL

IK, MARIA VAN GELRE

Voor Museum Het Valkhof ontwierpen we naast de publiciteit en de tentoonstelling ook de museum-tentoonstellings-winkel 'Ik, Maria van Gelre'. Voor deze opdracht ben ik ingehuurd als adviseur & art-director om de algehele productlijn en inrichting van de winkel te ontwikkelen.

Denk hierbij aan realisatie van de productgroepen (het aanbieden van een opmaat gemaakt assortiment in hoog- laag- en middensigment en kijkend naar het betreffende seizoen. Verder wilde ik betrokkenheid creëren in de omgeving van Nijmegen oa door designers te verbinden aan de winkel c.q. tentoonstelling. Hans Frings richtte de winkel in mbt het meubilair en wij (Van Riet Ontwerpers) ontwierpen de dessins voor de wanden, gordijnen en vloer. Ook wij ontwierpen de verpakkingslijn, een groot aantal producten, en leverde dessins aan voor drukwerk op bepaalde producten.

Alle producten die speciaal ontwikkeld zijn voor de winkel hebben betrekking op de tentoonstelling, 'Ik, Maria van Gelre'. De bezoeker moet het gevoel hebben, wanneer deze de tentoonstelling bezocht heeft, dat hij/zij in een geweldig mooie ruimte terecht komt en overeen komt met de vormgeving van de tentoonstelling. En naar huis gaat met dit speciale gevoel / beleving van de tentoonstelling met bijzondere producten.

(Kijk onderaan voor een aantal gerealiseerde producten)

schappen.jpg
bottom of page