STICHTING KONINKLIJKE DEFENSIEMUSEA

Ontwerp van een belevingsstand voor Defensiemusea

Defensiemusea vormt de overkoepelende organisatie van de vier Defensiemusea: het Nationaal Militair Museum, het Marinemuseum, het Mariniersmuseum en het Marechausseemuseum.

Voor deze stand was het belangrijk dat de vier Defensiemusea gezamenlijk naar buiten konden treden, zodat de stand multifunctioneel ingezet kan worden. De stand moet opvallen en er moet iets leuks/actiefs te doen zijn.

Wij ontwierpen een robuuste vorm middels een kleine container. Deze is gemakkelijk op te zetten, kan tegen een stootje en is voor de evenementen, die buiten gevoerd worden, geen probleem.

De buitenzijde kreeg een likje verf met camouflage-vlekken. In de container, presenteerden de vier musea zich doormiddel van vrolijke informatiebanners. Via een periscoop kunnen kinderen samen met een ouder zoeken naar markeringen in het veld, wie ze het eerst heeft gevonden heeft gewonnen. Aan de buitenzijde kunnen families een puzzel in de snelste tijd leggen. Ook was er aan de achterzijde een green-screen. Met de stoerste militaire outfit in een 'militairgebied' kun je op de foto. De container of wel belevingsstand, biedt veel mogelijkheden voor de evenementen van Defensiemusea.

Fotografie: Anne Reitsma fotografie

VAN RIET ONTWERPERS SINDS 1997   |   T 073 6120933   |   'S-HERTOGENBOSCH   |   NEDERLAND